Renovatie speeltuin afronden

Dit jaar is er letterlijk een berg werk verzet in de speeltuin. Grondverzet is klaar, wilgentunnel gevlochten, kastanjehek geplaatst, schommels geschilderd, walnootboom geplant, schelpenpaadjes gelegd, gras ingezaaid, etc. Het meeste is gelukt. Veel kinderen geven aan blij te zijn met het resultaat.

Afgelopen jaren werd er vooral geschommeld nu wordt er al aanmerkelijk meer gespeeld met zand én water. Toch staan nog een paar dingen op ons verlanglijstje die de speeltuin echt af zouden maken. Boven op de berg willen we een waterpomp plaatsen. Met deze pomp kunnen kinderen grondwater oppompen, dat vervolgens via stammen stroomt richting de kreek. Ook willen we een korte en een lange glijbaan plaatsen om van de berg te glijden.

Speeltoestellen voor in de openbare ruimte zijn niet goedkoop. Als de ALV in november het voorstel steunt kunnen we in het voorjaar van 2024 de waterspeelplaats realiseren én de glijbanen plaatsen.

Ons plan was om twee jaren op rij 6000 euro in begroting op te nemen voor de speeltuin. Dat hebben we dit jaar ook gedaan én uitgegeven. Maar we weten nu al dat wat we nog willen realiseren meer dan 6000 euro gaat kosten. Grondwater aanboren voor de waterpomp kost 2200 euro, een onderhoudsvrije waterpomp kost 1800 euro, een opleverkeuring van de speeltuin (verplicht bij oplevering van speeltuinen in semi-openbare ruimte) kost 1700 euro. Dit zijn kosten waar we niet op kunnen afdingen.


We hebben gezocht naar besparingsopties. Zo hergebruiken we de RVS onderdelen van glijbanen die we nog hebben liggen, maar waarvan het houtwerk rot is. Dat scheelt. Mogelijk kunnen we een waterpomp overnemen van een andere volkstuinvereniging. Dat zal ook iets schelen. Maar alles samen dreigt uit te komen op 10.000 euro.
We beseffen: dit is veel geld. Maar stellen ook dat we dit volgend jaar ineens moeten doen. We kunnen bijvoorbeeld de glijbanen doorschuiven naar 2025, maar dan zijn we per saldo duurder uit. Dan betalen we 1700 euro voor een opleverkeuring in 2024 én in 2025.

Nu je dit leest kan je denken: mwwwh, misschien moeten ze iets anders doen dan een waterpomp. Dat hebben wij ook overwogen. Maar eigenlijk alle speeltoestellen voor in de openbare ruimte zijn duur. Dus dan wisselen we een waterpomp in voor iets anders wat ook niet goedkoop is.

Meer weten?

We organiseren een informatieavond op dinsdag 24 oktober 19.30-21.00. Tijdens deze avond vertellen we graag over dit project en de andere projecten die op planning staan. Ook horen we graag jullie suggesties.

Stemmen!

Het afronden van de speeltuin staat ter besluitvorming op de agenda van de ALV op zaterdag 25 november van 13.00 – 15.00 uur.

Scroll naar boven