Verkoopdagen

Er zijn twee verkoopdagen per jaar (voor- en najaar). De eerstvolgende verkoopdag is op 27 augustus 2022. Voorwaarde is dat je ingeschreven staat op de wachtlijst.  

  • Tussen 6 en 13 augustus worden de  de beschikbare tuinen op de website gepubliceerd.
  • Vanaf dat moment kun je de tuinen vanaf het pad bekijken (niet de tuin betreden!)
  • Tot en met dinsdag 23 augustus (aangepaste datum) kun je je aanmelden bij makelaar@vtv-eigenhof.nl voor de verkoopdag. Je geeft dan aan welke van de beschikbare tuinen je wilt bezichtigen (maximaal 3).
  • Daarna ontvangt je een uitnodiging voor de verkoopdag op 27 augustus en meer informatie over de tuinvereniging en de tuinen die je wilt bekijken.
  • Na de verkoopdag geef je, voor 3 september, je voorkeur door via een email naar  makelaar@vtv-eigenhof.nl met je eerste, tweede en derde keuze. Hierna volgt de toewijzing: als een tuin door meer personen gewild is, wordt de tuin toegewezen aan degene die het hoogst staat op de wachtlijst.

Voor de verkoop is het huisje en de tuin door tenminste twee leden van de taxatiecommissie getaxeerd, aan de hand van vastgestelde normen. De taxatie heeft enkel betrekking op dat wat zichtbaar is. Aan de taxatiewaarde kunnen geen rechten of garanties worden ontleend. Op basis van deze taxatie is de verkoopprijs vastgesteld. In de taxatie wordt ook aangegeven of het huisje en de tuin voldoen aan de huidige richtlijnen. Als er aanpassingen nodig zijn heeft dat invloed op de prijs en neemt de nieuwe tuinder de tuin en het tuinhuis over met aanpassingsverplichtingen.

Klussen kan tussen 1 oktober en 1 mei. Hou er rekening mee dat je evt. een bouwvergunning nodig hebt.

Prijscategorieën tuinen
A tot €1000, sloophuisje, herbouwplicht
B €1000 tot €4000
C €4000 tot €8000
D €8000 en hoger

Scroll naar top