Bouwen en verbouwen

Ondersteuning verbouw & nieuwbouw
We hebben als vereniging afgesproken dat we ons aan een aantal regels en een procedure houden bij nieuwbouw, verbouw of bij verandering van eigenaar. De meeste bouwregels zijn ons gegeven door de gemeente (Bestemmingsplan en Bouwbesluit). Daarnaast hebben we als vereniging een aantal extra regels toegevoegd die garanderen dat het natuurlijke groen in onze tuinen, en die van de buren, de boventoon blijft voeren.

Wanneer moet je toestemming vragen?
De Bouwcommissie dient toestemming te geven bij álle verbouw en nieuwbouwplannen. Dit geldt zowel voor plannen die vergunning-plichtig zijn als voor vergunning-vrije plannen. Dit betreft niet alleen een tuinhuis, schuur of kas maar ook andere vaste objecten in je tuin. Let op: Van verbouw wordt gesproken als de vorm van het huisje wordt aangepast, ook als het om een klein stukje gaat. Hier vind je de Handleiding Bouwen van VTV Eigenhof.

Taken van de bouwcommissie
De bouwcommissie toetst de aanvragen aan de hand van regels. Daarna komen we een keer langs en bespreken we de uitvoering en naleving. We geven ook incidenteel technisch advies, ook is en blijft de aanvraag en de verbouwing volledig namens de tuinder.

Tuinders mogen in het winterseizoen tussen 1 oktober en 1 mei (ver)bouwen, om de rust voor zowel tuinders als nestende vogels en andere dieren in het tuinseizoen te waarborgen. Om die reden hebben we een jaarplanning opgesteld.

•    1 december deadline aanvragen waarbij de verbouwing voor 1 mei klaar is
•    1 april Bouwcommissie loopt een servicerondje
•    15 mei check van alle bouwwerken met verslag voor bestuur. Bestuur kan daarop handhaven.

De bouwcommissie bestaat momenteel uit 3 leden; Kris Schaasberg, Oliver Soebels en Ann Pettersson.
Voor vragen stuur een e-mail naar bouw@vtv-eigenhof.nl. We verzoeken je om in alle correspondentie je tuinnummer te vermelden in de onderwerpbalk.

Gebruik deze bijlage om jouw bouwplannen specificeren en stuur daarna de ingevulde pdf naar de bouwcommissie om het traject te starten.
Veel bouwplezier toegewenst!

Bouwcommissie VTV Eigen Hof

Scroll naar boven