Uitnodigende entree / nieuwe toegangspoorten

Uitnodigende entree  |  nieuwe toegangspoorten

Een uitnodigende entree is één van de speerpunten van ons meerjarenonderhoudsplan, omdat ons park begint met een grijze parkeerplaats vol auto’s. Dat willen we veranderen, zodat het groen direct bij de brug begint en wandelaars verleidt. Vorig jaar deelden Lieven & Thijs hun ideeën hieromtrent. De hele parkeerplaats in 1x op de schop was volgens veel aanwezigen iets te ambitieus. Daarom hebben we het project opgeknipt in fasen, waarbij in de eerste fase de focus ligt op nieuwe poorten. Waarom nu? De sloten zijn versleten, de spijlen zijn krom, schilderen is nodig, etc. én Gemeente Rotterdam biedt ons elektrische, op afstand bedienbare poorten aan.

Automatische poorten

De automatische poorten kunnen we programmeren. Bijvoorbeeld dat ze van 1 april tot 31 oktober dagelijks open zijn van 08.00 – 20.00 uur. Buiten deze tijden kunnen tuinders met hun mobiel naar de poort bellen, dan opent de poort en sluit deze na een aantal seconden automatisch. Hiervoor is nodig dat 06-nummers van tuinders bekend zijn bij de vereniging en dat tuinders de 06-nummers van de poorten opslaan in hun mobiel. Als er een paar tuinders geen mobiel blijken te hebben is voor hen een pasje de oplossing. Zij kunnen de poort openen door het pasje tegen een paslezer aan te houden.

Hoofdingang

De huidige dubbele poort op de brug wordt vervangen door een schuifpoort na de brug. Geen dubbele poort want dat is storingsgevoeliger, de aandrijving maakt de doorgang minder breed en kan kapot worden gereden. Gezien bomen, stroomkast, hoofdkraan water, etc. schuift de poort richting afvaldepot open (zie witte pijl in onderstaande luchtfoto). De schuifpoort wordt 2,50 meter hoog en uitgevoerd in RAL 6009 dennengroen. Balustrade & muren van de brug worden wit. Links en rechts van de schuifpoort wordt hekwerk geplaatst om te voorkomen dat mensen langs de poort het terrein op gaan (zie witte stippellijn). Hoogte, kleur, spijlen, kam bovenop, etc. van hekwerk is gelijk aan schuifpoort.

Achteringang

De huidige dubbele poort wordt vervangen door een enkele poort. Geen dubbele poort omdat de aandrijving de doorgang minder breed maakt. De poort wordt 2,50 meter hoog en uitgevoerd in RAL 6009 dennengroen. Balustrade & muren van brug worden wit. Om te voorkomen dat op de muren naast de poort wordt geklommen worden roterende puntenkammen op deze muren gemonteerd.

Stappenplan

Gemeente Rotterdam biedt aan de poorten te vervangen. Dat is fijn. Maar we moeten hieromtrent ook het een en ander zelf doen. Ter voorbereiding of na plaatsing van de poorten.

Bij de hoofdingang moeten we enkele delen van het hek van het afvaldepot demonteren, de blokhut zonodig (iets) verplaatsen, stroomvoorziening aanleggen, de huidige poort demonteren. Vervolgens willen we de balustrades en muren van brug schilderen, ons nieuwe logo op de muren plaatsen én investeren in de beplanting van het talud.

Bij de achteringang moeten we ook stroomvoorziening aanleggen, de huidige poort demonteren en willen we ook de balustrades en muren schilderen en ons nieuwe logo op de muren plaatsen.

Begroting 2024

Voor alles wat we zelf moeten doen én bekostigen hebben we een budget van 2000 euro opgenomen in de begroting van 2024.

Meer weten?

We organiseren een informatieavond op dinsdag 24 oktober 19.30-21.00. Tijdens deze avond vertellen we graag over dit project en de andere projecten die op planning staan. Ook horen we graag jullie suggesties.

Stemmen!

Ook al neemt Gemeente Rotterdam de kosten dus grotendeels voor hun rekening. Toch plaatsen we dit project ter besluitvorming op de agenda van de ALV op zaterdag 25 november van 13.00 – 15.00 uur, omdat dit project best ’n grote verandering is voor onze vereniging.

Scroll naar boven