Reductieregeling tuinhuur

Ook in 2023 kunnen volkstuinders met een laag inkomen in aanmerking komen voor reductie op de grondhuur Getekend reductieregeling Volkstuinvereniging 2022 van hun tuin in 2022 bij de gemeente Rotterdam. Evenals voorgaande jaren geldt dat de reductie wordt berekend over de grondhuur van het voorgaande jaar, in dit geval over 2022.

Hoogte van de reductie:
De hoogte van de reductie bedraagt over 2022 € 0,37 op de huurprijs per vierkante meter. Leden van Eigen Hof die in aanmerking willen komen voor een korting op de grondhuur 2022 kunnen het formulier met bijlagen Aanvraagformulier reductievolkstuinen 2023 afgeven op locatie, opsturen of mailen
Waar kunnen de aanvragen worden ingeleverd?
Woonachtig aan de noordkant van Rotterdam: 
• Bezoekadres: Vraagwijzer Hillegersberg, Argonautenweg 23, 3054RP, Rotterdam e-mail: vwconsulentennoordbuitenm@rotterdam.nl Postadres: Argonautenweg 23, 3054 RP, Rotterdam

Woonachtig aan de zuidkant van Rotterdam:
• Bezoekadres: Vraagwijzer Charlois, Annie MG Schmidtplein 16, Rotterdam emailadres: ywconsulentenzuidbinnenmo@rotterdam.nl Postadres: VraagwijzerCharlois t.a.v. Reductieregeling, Antwoordnummer3227, 3000 WB Rotterdam

Inleveren aanvraag kan tot uiterlijk 15 december 2023

 

In dit geval moet u de volgende gegevens aanleveren:
• Een ingevuld aanvraagformulierreductieregeling volkstuinders, zie bijlage. Belangrijk: zorg dat er een telefoonnummer of mailadres op het meegeleverde formulierstaat, zodat er bij onduidelijkheden contact kan worden opgenomen.
• Kopie van een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, ID-kaart) voor-en achterkant.  (De reductieregeling geldt alleen voor tuinders die officieel in Rotterdam wonen. Een inschrijving op een volkstuin geldt niet als zodanig).
• Kopie originele factuur 2022 van de volkstuinvereniging met juiste tenaamstelling, tuinnummer en oppervlaktemaat.
• Kopie jaaropgave 2022 belastingdienst van het jaarinkomen. Dit mag over 2022 niet hoger zijn dan € 17.300.
• Kopie bankpasje (voor- en achterkant). Een geldig bankrekeningnummer met juiste tenaamstelling waarop de korting gestort kan worden.
• Kopie toekenningsformulier van de huur- en/of zorgtoeslag 2022.

Wanneer wordt de korting overgemaakt?
Dat gebeurt in de volgende stappen:
• Als Vraagwijzer de aanvraag heeft goedgekeurd gaat de aanvraag naar afdeling Vastgoed
• Als de afdeling Vastgoed gecontroleerd heeft of de aanvraag past bij het opgegeven tuinnummer.
• Als het bankrekeningnummer overeenkomt met de gegevens van de aanvrager, als alle juiste documenten zijn ingeleverd en de aanvraag is op tijd binnen, wordt het bedrag vaak binnen 4 weken op de rekening van de aanvrager gestort.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll naar boven