Kinderen kunnen hun hart ophalen in nieuwe speeltuin

“Het wordt écht zoals we het besproken hebben tijdens de bijeenkomst!”, roept Faas (tuin 121) opgetogen als hij de foto’s van de werkzaamheden ziet. En inderdaad, veel van de ideeën die kinderen vorig jaar tijdens de speciale kinder-alv opperden, worden gerealiseerd in de nieuwe speeltuin. De afgelopen weken werd er door veel tuinders al keihard gewerkt aan wat zonder twijfel de nieuwe lievelingsplek van veel kleine Eigen Hoffers wordt.

.

De bekende uitdrukking ‘door weer en wind’ kreeg in het weekend van 31 maart een wel heel letterlijke betekenis. Het was koud, het blééf maar regenen en de modder stond de vrijwilligers tot aan de knieën. Toch werd er gestaagd doorgewerkt. Aan een wilgentunnel, een beekje, een tribune en nog veel meer.

.

Bestuurslid Matthijs is nauw betrokken bij de speeltuin. “We doen dit met heel veel mensen”, zegt hij niet zonder trots. Hij somt op hoe heel veel tuinders een taak op zich nemen. Gaten maken met de grondboor, de tractor rijden, ligusterstruiken regelen, het klimparcours aanleggen; heel veel mensen dragen een steentje bij.

.

Ook de komende weken wordt nog hard gewerkt in de speeltuin. Matthijs: “Sommige dingen gaan veel sneller dan van tevoren gedacht, andere kosten meer tijd.” Maar dat er na jaren waarin de speeltuin terugkerend onderwerp op de agenda was, binnenkort een prachtige natuurspeeltuin is gerealiseerd staat vast. Wie deze zomer zijn kind kwijt is, weet waar hij moet zoeken!

.

Op de planning staan onder meer: nieuwe glijbanen, een waterpomp en achter het hek bij het water een avontuurlijke plek met touwen over het water, alleen voor kinderen met zwemdiploma..

Scroll naar boven