In herinnering Harry Kloos

In een troostrijk zonnetje maakte voormalig penningmeester Harry Kloos op vrijdag 15 mei nog één laatste tocht over zijn geliefd tuincomplex. Via de Rozenlaan werd papa Harry, vergezeld door zijn familie, in een rode rouwauto stapvoets naar zijn tuin gereden. Met open klep en bedolven onder een bloemenpracht reed de auto langs de erehaag die de aanwezige tuinders hadden gevormd voor de man die zich  jarenlang voor de vereniging heeft ingespannen.

\"\"

Harry en zijn vrouw Lucy zijn in 1969 op Eigen Hof neergestreken en brengen vijftig jaar lang hele zomers door op hun tuin. In het begin met hun kinderen, de laatste jaren samen. Zij genoten van het verenigingsleven en droegen daar jarenlang hun steentje aan bij. Zo was Harry 23 jaar penningmeester en beheerde hij met hart en hoofd de financiën van de vereniging. Iedere zaterdag vertrok hij goed gekleed met zijn thermosfles via de Rozenlaan naar kantoor, om daar een paar uur lang achter de computer zijn taak te vervullen. Plichtsgetrouw en accuraat.

Samen met Lucy vormde hij een danspaar. Van ballroom tot latin dancing. Zij dansten samen all over the world en kwamen regelmatig met goud of zilver thuis. Hun liefde voor het dansen deelden zij graag met anderen en dus werden dansavonden in de kantine van Eigen Hof georganiseerd waar Harry en Lucy ongeveer dertig jaar country, linedancing, rock and roll of salsalessen gaven. Jong en oud door elkaar, dat is wat zij wilden.

Na een kort ziekbed is Harry overleden.
Veel tuinders maakten gebruik van de mogelijkheid op deze bijzondere manier afscheid te nemen van een bijzonder man.

De redactie van Hofblog condoleert familie en vrienden van Harry met dit verlies.

\"\"
Scroll naar boven