Eigen Hof bij de Luchtclub

De kwaliteit van de Rotterdamse lucht raakt ons allemaal en iedere dag. Soms ‘gaat het’, soms voelt de lucht lekker fris, luchtig aan, soms zwaar of zelfs stroperig. Om daar meer over te weten te komen bestaat de Luchtclub Rotterdam, een initiatief van de gemeente Rotterdam. Met onder meer het verstrekken van meetapparaten wil de luchtclub meer te weten te komen over de lucht in onze stad.


Tuinder Syp Fiets heeft sinds ruim een half jaar zo’n meetapparaat aan de gevel van zijn huis in Crooswijk hangen, waarmee hij op ieder moment de actuele meetgegevens zien. Hij vertelt: “In mijn buurtje hangen nog meer van die apparaten en ik zag op de kaart dat op Eigen Hof nog geen apparaat hangt. Daarom heb ik in overleg met de Luchtclub mijn meetapparaat naar onze tuin verplaatst. Het is een klein apparaatje, dat nu aan het huisje hangt. Installeren is een fluitje van een cent, de enige voorwaarde is een stopcontact in de buurt.”


Iedereen kan de gegevens die de Luchtclub met de meetapparatuur ophaalt live zien. Wie wil weten wat de actuele staat van stikstof en fijnstof op onze tuinen is, kan kijken op https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/. Zoek je eigen tuin op en kijk hoe het ervoor staat.


Wil je zelf ook een meetapparaat voor je thuisadres ontvangen, meld je dan aan bij de Luchtclub: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/luchtclub/. Meten is weten, dus doe mee!

Scroll naar boven