Van Hoefblad naar Hofblog!

Het Groot Ho(e)fblad, het tijdschrift van onze vereniging, krijgt een nieuwe vorm en richting. Groot Hoefblad wordt Hofblog! Artikelen en verhalen verschijnen vanaf nu digitaal op deze website.

De website van VTV Eigen Hof is de site van de hele vereniging, inclusief het bestuur: je vindt hier allerlei informatie: de reglementen, bouwregels, statuten en de huisjes die te koop staan. Vanaf nu vindt u op onze site dus ook het Hofblog, waarin de redactie u op de hoogte houdt van het wel en wee van de vereniging en actuele zaken.

Het eerste Groot Ho(e)fblad verscheen in 2003, toen digitale communicatie nog in de kinderschoenen stond. Inmiddels is het bijna 17 jaar later en het laatste jaar werd zowel het maken als het distribueren van het papieren magazine een probleem en rees bij de redactie de vraag: dient het blad nu nog wel zijn doel:  communicatie voor, door en met de leden van de vereniging?

De redactie en het bestuur zien in de nieuwe vorm een aantal voordelen:

  • We hoeven geen nieuws en berichten op te sparen tot er een papieren editie uitkomt en kunnen dus bijvoorbeeld snel verslagjes publiceren van evenementen.
  • We kunnen makkelijker linken naar en van de Facebookpagina voor leden, waar tussen  de leden al veel gedeeld wordt.
  • Een blog schrijven is laagdrempelig. Bijdragen kun je mailen naar redactie@vtv-eigenhof.nl.
  • Op de website gaan verhalen die eerder zijn gemaakt niet verloren. En kunnen ze gerubriceerd worden. We hopen dat dit op den duur kan leiden tot rubrieken als: tuinieren, lief en leed op de vereniging, boekrecensies, de volkstuincultuur in Nederland, et cetera.
Scroll naar boven