Soep, sangria en nog meer lekkers tijdens Schuifaan

Looproutes, handgel, tafelkleedjes die anderhalve meter uit elkaar lagen. De Schuifaan zag er een beetje anders uit dan we gewend zijn, maar was daardoor zeker niet minder gezellig. Tientallen tuinders hadden weer hun best gedaan op de bereiding van lekkere gerechten. En als voorafje was er natuurlijk… De kippensoep van Anja.

Er zijn van die tradities op Eigen Hof, die moet je koesteren. Zoals ‘het Schuifaan’. Decennialang was Anja wekenlang in de weer met de voorbereidingen, maar dat ging niet meer. Gelukkig stond dit jaar een team van tuinders op om haar te helpen en was er op 22 augustus ondanks COVID-19 een ouderwets gezellige Schuifaan. Met heerlijk eten, goede gesprekken, muzikanten en natuurlijk… Soep en sangria van Anja!

\"\"

Coronaproof smullen

De organisatie, naast Anja bestaande uit Milou, Clarette, Katja, Esther en Ana, had ontzettend hard gewerkt om er een coronaproof-evenement van te maken. En met succes, iedereen kon veilig smullen. Terwijl de kinderen zich aan hun eigen tafel tegoed deden aan limonade en taart (“Wil je een stukje tortilla?” “Nee, ik heb al twee muffins op!”), schonken de volwassenen nog een drankje in en proefden van de gerechten.

\"\"

Ook dit jaar was er veel eigen oogst te proeven. Sla, tomaten, aardappelen en courgette, ze waren verwerkt in de lekkerste hapjes. Rondlopen en overal even ‘buurten’ was er dit jaar niet bij, maar ook op anderhalve meter afstand werden goede gesprekken gevoerd.

Kers op de taart was wel de kop verse koffie met likeur die de organisatie na afloop schonk. Hoe heerlijk!

Ook de kersverse organisatoren kijken met een goed gevoel terug op de avond. Milou: “Maar wie tips heeft om het Schuifaan volgend jaar nog beter, leuker en gezelliger te laten zijn, mag dat natuurlijk laten weten!” Heb je een tip, compliment of suggestie? Mail dan naar bol.milou@gmail.com.

Scroll naar boven