Schuifaan gaat door! (Zodra het weer mag)

\"\"

Twintig jaar geleden begon een van de populairste tradities van Eigen Hof: het schuifaandiner. Tuinders brengen hun stoelen, bordjes, bestek, glazen en zelfgemaakte gerecht naar de Spechtlaan, om aan grote feestelijke lange tafels van elkaars kookkunst te proeven en te genieten van de soep en sangria die Anja en Ton van tuin 5 voor iedereen maken.

Voor veel verenigingsleden, nieuwe en oude, is ‘het schuifaan’ een vrije en spontane manier gebleken om andere tuinders (en hun kookkunst) te leren kennen. Lees meer over de geschiedenis van Schuifaan.

Maar hoe moet het dit jaar?

Het schuifaan dit jaar

Wie gaat het feest organiseren, nu Anja er na negentien jaar toch een beetje mee op wil gaan houden? En kan het feest wel doorgaan, nu er vanwege corona niks gezelligs en sociaals met meer dan drie mensen meer mag worden georganiseerd?

Om met dat laatste te beginnen: niks is zeker, dus ook dit niet, behalve dat het feest onder de coronarichtlijnen die nu gelden niet zal mogen plaatsvinden. De vraag is hoe lang die regels nog zullen gelden.

Het goede nieuws: de wil om het feest te organiseren ontbreekt niet.

Vorig jaar ging het schuifaan voor het eerst niet door, omdat Ton, de man van Anja ernstig ziek werd: gelukkig is hij daar goed van hersteld. Maar dat was wel het moment dat Anja besloot buurtuinders te gaan polsen, of die geen zin hadden het feest te gaan organiseren.

Clarette (tuin 154), Esther (tuin 4) en Anne (tuin 8) reageerden enthousiast. ‘En misschien willen nog wel meer mensen meedoen?’, vraagt Anja. Ze zit zelf nog barstensvol ideeën: zo lijkt het haar leuk om de volgende keer een professionele pizzabakker uit te nodigen, die dan pizza’s kan bakken in de nieuwe oven.

Maar de hele organisatie op zich nemen wordt haar wat te zwaar. Clarette wordt daarom het nieuwe logistieke aanspreekpunt: haar telefoonnummer vind je onderaan dit bericht.

Wil je aanschuiven bij de organisatie van het schuifaandiner, zodra we weer mogen? Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken, waar nog wel eens handen voor tekort komen? Laat het dan weten met een belletje of appje aan Clarette van tuin 154: 06-18669462.

Scroll naar boven