Informatie-avond Uitnodigende entree

Dinsdag 20 september 20.00u: informatieavond plan Uitnodigende entree

Het hek moet geschilderd. De spijlen zijn krom. De schutting van het afvaldepot is aan vervanging toe. De belijning op de parkeerplaats is versleten. Etc. In theorie is elk volkstuincomplex een openbaar wandelpark. In de praktijk worden veel complexen omringd door een sloot en afgesloten met een poort. Bij ons is dat niet anders. We willen een meer uitnodigende entree. Zodat het groen direct bij de brug begint en wandelaars verleidt.
  • We beseffen dat de parkeerdruk hoog is. We willen een uitnodigende entree, maar zonder concessies te doen aan het aantal plekken voor auto’s, motoren én fietsen.
  • De huidige poort werkt met een ouderwetse sleutel. Dat doet een beroep op discipline van tuinders omtrent openen/sluiten. Een nieuwe poort die we kunnen programmeren én op afstand kan worden geopend is een oplossing voor dit probleem.
  • Rondrijden. Veel automobilisten rijden liever niet achteruit. En rijden daarom vaak van de parkeerplaats langs de kantine naar de poort. Vervelend als inkoop en/of clubgebouw open is. Fijn als dit probleem ook kan worden opgelost.
Bijdrage aan visie:
Een nieuwe, groenere en meer uitnodigende entree draagt vooral bij aan de aspecten natuurvriendelijker en verbinden. We sluiten aan op ontwikkelingen als Groene connectie, Stadspark West en Wandelnetwerk Zuid-Holland.
Op dinsdag 20 september 20.00 uur organiseren we een informatieavond waarin Lieven & Thijs hun plan presenteren. Om vervolgens met elkaar van gedachten te wisselen.
Scroll naar top