20 januari over commissies

Het afgelopen jaar is me duidelijk geworden dat het bestuur heel erg veel doet. Zaken rond de gemeente, verzekeringen, contact met de waterschap, contact met de buren, vragen van andere verenigingen, het onderhoud van de openbare ruimte, vaste bewoners, elektriciteit en zichtbaarheid naar de leden zijn maar een fractie van wat er in de vergaderingen besproken wordt.

Zoals beide voorzitters in het interview van deze zomer al lieten doorschemeren: we zien graag een vereniging waarin de leden zich vertegenwoordigd zien in het bestuur.
Met bestuursleden die zelf ook werkgroepen leiden, kan het dan lijken op een soort belangenverstrengeling. Nu durf ik te zeggen dat dit ook in het bestuur een terugkomend onderwerp is, maar we daar nog een echt werkbare oplossing voor moeten ontwikkelen.

Het zou het meest transparant zijn als er meer werkgroepen zijn die verslag uitbrengen aan de ALV en dat het bestuur zich verder vrij weinig met uitvoering bezig houdt, maar gezien het aantal mensen in de werkgroepen, is dat nog ver weg.

Ik zou heel graag met mensen willen bomen om te kijken hoe we de vereniging nog meer kunnen maken van de mensen die de handen uit de mouwen steken, die ideeën hebben, die verantwoordelijkheid willen dragen, met de mensen die het niet kunnen natuurlijk in het achterhoofd.
Dus heb je hier een idee over werkgroepen, wil je meedenken en bouwen, kom dan 20 januari om 13.00u naar ons verenigingsgebouw.

Scroll naar boven